bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

www.crearesite.xhost.ro

Home
Proiectare
Machetare
Programare
Publicare
Promovare
Link Exchange
Links

Machetarea unui site web

Pentru ca site-ul dumneavoastra sa aiba un aspect placut, o buna organizare, instrumente de navigare eficiente, trebuie sa cunoasteti si sa aplicati regulile fundamentale de Web design. Cand sunteti in faza de concepere a designului, principalul dumneavoastra obiectiv este sa creati un aspect atractiv si sa oferiti vizitatorului site-ului un sentiment de satisfactie, pe masura ce acesta parcurge paginile. Designul unui site trebuie sa asigure, printre altele, un raport optim intre performantele browserului si estetica si functionalitatea site-ului. In etapa de design sunt luate deciziile de ordin practic care vor conduce la indeplinirea obiectivelor stabilite: cate imagini sau elemente grafice veti include in pagina, cat de mult text vor contine paginile, ce texte sau imagini vor fi folosite drept legaturi. Pentru a lua deciziile corecte in ceea ce priveste designul unui site trebuie sa aveti in vedere cateva principii de baza:

         Asocierea semnificatiilor. Folositi-va de puterea hypertextului pentru a stabili legaturi intre informatiile inrudite ca semnificatie.

         Mentinerea competitivitatii. Deoarece Web-ul este un mediu foarte competitiv, asigurati-va ca designul site-ului se mentine la cel mai scazut „cost” posibil, din punctul de vedere al vizitatorului. Acest cost include timpul de incarcare al paginilor, aplicatiile suplimentare necesare pentru vizualizarea optima a paginilor precum si efortul depus de vizitator pentru a intelege informatiile prezentate.

         Folosirea eficienta a resurselor. Alegeti pentru site-ul dumneavoastra acele elemente care vin in intampinarea necesitatilor utilizatorului, si sunt cat mai eficiente posibil din punctul de vedere al dimensiunii fisierelor, al timpului de acces si al intretinerii ulterioare.

       Concentrarea pe necesitatile utilizatorului. Acesta este, poate, cel mai important principiu de Web design si, paradoxal, cel mai adesea ignorat. Un site Web eficient nu se construieste pentru a satisface gustul designer-ului (sau al clientului pentru care lucreaza) si nici pentru a etala cunostintele sale vaste asupra celor mai noi tehnici de programare Web, ci in primul rand pentru a veni in intampinarea nevoii de informatie a vizitatorilor sai. Focalizarea asupra utilizatorului este prioritatea principala a unui site de calitate.

        Intelegerea permeabilitatii. Acest principiu se refera la intelegerea si asumarea faptului ca vizitatorul poate accesa un site prin oricare pagina a sa, de regula cu ajutorul link-urilor furnizate de motoarele de cautare. Din acest motiv este de dorit ca informatiile din cadrul unei pagini sa se auto-sustina fara a depinde esential de informatiile din restul site-ului. Daca acest lucru nu este posibil, este obligatorie prezenta unor instrumente de navigatie eficiente care sa permita vizitatorului orientarea cu usurinta in interiorul site-ului.

       Crearea unui aspect placut, coerent si fluent. Paginile site-ului trebuie sa ofere impresia unui tot bine organizat, elementele vizuale (icon-uri, elemente de navigare) trebuie sa fie coerente pe tot parcursul site-ului, fiecare pagina trebuie sa contina indicii clare asupra scopului, a identitatii sale si a site-ului in ansamblu.

        Sustinerea interactivitatii. Chiar daca nu folositi formulare care asigura un grad inalt de interactivitate cu vizitatorii site-ului, este obligatorie prezenta unor informatii despre posibilitatile de contact (adresa de mail a webmaster ului, cel putin) astfel incat utilizatorii sa poata obtine informatii suplimentare sau sa poata comunica eventualele probleme aparute la parcurgerea site-ului.

Atentie!
Site-urile anonime, oricat de reusite, genereaza de regula retinere si chiar neincredere in privinta continutului lor. Pe de alta parte, prezentarea de informatii mai detaliate despre autor, webmaster si/sau proprietarul site-ului lasa o buna impresie asupra vizitatorilor.

         Sustinerea navigatiei. Asigurarea unor instrumente de navigatie eficiente este una dintre conditiile esentiale ale unui site de calitate. Folclorul Web afirma ca un site bun presupune ca vizitatorul sa nu fie niciodata obligat sa apese butonul Back al browserului.